Skip to main content

Keynote presentaties, masterclasses, webinars

Eerste hulp bij verandering

100% duurzaam bevlogen professionals

Slechts 10% van de professionals in Nederland zijn bevlogen in hun werk en betrokken bij hun organisatie. En dat terwijl betrokken en bevlogen professionals superieure prestaties leveren, waardoor de servicekwaliteit tegenover de klanten toeneemt. Bovendien heeft bevlogenheid een positieve invloed op retentie en verzuim. En een sterke bevlogenheid van medewerkers hangt zelfs rechtstreeks samen met hogere productiviteit, wat weer leidt tot hogere winstmarges. Bevlogen medewerkers willen graag de verwachtingen overtreffen, waardoor de prestaties op verschillende niveaus worden verbeterd. Kortom: hier valt een wereld te winnen.

In een humoristische en energieke presentatie gaat Joris in op diverse aspecten van menselijk gedrag en de werking van ons brein. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Aan de hand van het MPS principe daagt Joris professionals uit te doen waar ze goed in zijn, waar ze energie van krijgen en waar ze voldoening uit halen.

De combinatie van humor, inhoud en interactie maakt ‘Eerste hulp bij verandering’ de ideale toevoeging aan uw bijeenkomst, congres of evenement.

Boek nu

Eerste hulp bij leiderschap

Be the change you wish to see in this world

Hoe haal je het maximale uit je team én uit ieder individu? Of je nu onlangs bent aangesteld als manager of een veteraan met littekens in de strijd, je weet dat het moeilijk is om professionele mensen aan te sturen.

Toch zijn het de leiders, managers, docenten die het verschil maken. Zij bewaken de organisatie-energie, in bedrijven en zelfs in gezinnen. Ze inspireren of demoraliseren. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat geen enkele andere factor zoveel invloed heeft op de productiviteit van de medewerker als de relatie met zijn/haar leidinggevende.

Hoe krijg je mensen mee in je plannen? In deze presentatie stelt Joris dat leiders het beste uit hun mensen naar boven halen, niet door ze te managen, niet door ze te leiden, maar door ze te inspireren. De enige manier om iemand iets laten doen is ervoor te zorgen dat diegene dat daadwerkelijk wil. De enige manier op aarde om mensen duurzaam te beïnvloeden is door te vragen wat zij willen en te laten zien hoe ze dat kunnen bereiken. Op luchtige en humoristische wijze geeft Joris inzichten en actietips om managers, opleiders en docenten te helpen hun mensen te inspireren tot hun volledige potentieel wat ‘Eerste hulp bij leiderschap’ een ideale toevoeging maakt voor uw volgende management event.

Boek nu

Eerste hulp bij strategie

Doen wat voor de hand ligt, maar niet gemakkelijk is

We weten vaak (of zelfs meestal) wat we zouden moeten doen in zowel het persoonlijke als het professionele leven. We weten ook waarom we het zouden moeten doen en vaak hoe we het moeten doen. Dat allemaal uitzoeken is niet zo moeilijk. Wat heel moeilijk is, is doen waarvan je weet dat het op de lange termijn goed voor je is, ondanks de verleidingen op de korte termijn.

Hetzelfde geldt voor organisaties. Wat opmerkelijk is, is hoe vergelijkbaar (zo niet identiek) de strategieën van de meeste organisaties zijn: focus op de klant, optreden als teamspelers, een goede werkplek bieden, investeren in de toekomst. Geen enkel verstandige organisatie zou een strategie verkondigen die iets anders bepleit. Maar dat iets voor de hand ligt, maakt het niet gemakkelijk.

Echte strategie ligt niet in het verzinnen wat we moeten doen, maar in het bedenken van manieren om ervoor te zorgen dat we, vergeleken met anderen, meer doen van wat iedereen weet dat ze zouden moeten doen. In deze presentatie deelt Joris op luchtige en humoristische wijze hoe individuen, managers en organisaties de verleiding van de korte termijn kunnen overwinnen en daadwerkelijk doen wat ze moeten doen wat ‘Eerste hulp bij strategie’ een ideale toevoeging maakt voor uw volgende event of strategische heisessie. 

Boek nu

“Een aanrader voor elke organisatie die van binnenuit wil spreken, inspireren en motiveren. Joris achterhaalde met de maatwerkinterviews wat Hays voor onze medewerkers een Great Place to Work maakt. Hij raakte ons door op professionele wijze, geheel aansluitend bij de doelgroep, een grappig en oprecht verhaal te delen over omgaan met veranderingen in combinatie met het uitdragen van trots en passie in je werk. De combinatie van inhoud en beeldwerk blijven hangen.”

David TrollopeManaging Director Hays

“Een echte aanrader. Joris gaf ons op ontwapenende, humoristische wijze en zeer vakkundige manier inzicht in leiderschap. Dankzij de maatwerkinterviews had hij zich uitstekend ingeleefd in de groep en nam hij op rake wijze de input uit de groep mee in zijn verhaal en was daarmee spot-on!”

Willem BlomManaging Partner Tax & Legal Deloitte

“Joris weet in zijn keynote met een gezond gevoel voor humor en met gebruikmaking van niet alleen zijn stem, maar ook zeer krachtig beeld, zijn publiek te challengen op onderwerpen zoals change, resilience en vooral positiviteit. De vooraf opgenomen interviews met onze eigen collega’s waren krachtig verwerkt in zijn keynote. Vanuit onze teams hebben wij hele positieve reacties ontvangen op deze verfrissende bijdrage.”

Sanne WelzenPartner Deloitte Human Capital

“Joris Mencke maakte voor Chaos in de Orde, hét werkfestival voor organisatievernieuwers, een hele toffe keynote over verandering. Niet alleen sprak hij bevlogen vanuit zijn eigen ervaringen, ook had hij van tevoren deelnemers aan het festival gesproken en gefilmd. Met deze fragmenten maakte hij een wervelende en grappige bijdrage, waar deelnemers zichzelf in herkenden én smakelijk om konden lachen. Het ‘één van ons’ gevoel zorgde voor verbinding met de zaal. Hoe vaak komt het nu voor dat een spreker op zo’n manier aansluit op de dag? Dit maatwerk maakte de keynote passend en persoonlijk. Dankjewel Joris!”

Rachel LeviDirecteur Werkfestival Chaos in de orde