Skip to main content

Keynote presentaties, masterclasses, webinars

Eerste hulp bij werkgeluk

Durf het beste uit jezelf te falen

Slechts 10% van de medewerkers in Nederland zijn gelukkig door het werk dat ze doen en blij met de organisatie waarvoor ze dat doen. En dat terwijl gelukkige medewerkers superieure prestaties leveren, waardoor de servicekwaliteit tegenover de klanten toeneemt. Bovendien heeft werkgeluk een positieve invloed op retentie en verzuim. Een hoge mate van werkgeluk van medewerkers hangt zelfs rechtstreeks samen met hogere productiviteit, wat weer leidt tot hogere winstmarges. Gelukkige medewerkers zijn flexibel en wendbaar én willen graag de verwachtingen overtreffen, waardoor de prestaties op verschillende niveaus worden verbeterd. Kortom: hier valt een wereld te winnen.

In een humoristische, interactieve en energieke presentatie daagt Joris het publiek uit na te denken over de vraag: hoe gelukkig word jij van het werk dat je doet? Aan de hand van het MPS principe geeft Joris hét handvat om je eigen werkgeluk een flinke boost te geven.

De combinatie van humor, inhoud en interactie maakt ‘Eerste hulp bij werkgeluk’ de ideale toevoeging aan je bijeenkomst, congres of evenement.

Boek nu

Eerste hulp bij leiderschap

Be the change you wish to see in this world

Hoe haal je het maximale uit je team én uit ieder individu? Of je nu onlangs bent aangesteld als manager of een veteraan met littekens in de strijd, je weet dat het moeilijk is om professionele mensen aan te sturen.

Toch zijn het de leiders, managers, docenten die het verschil maken. Zij bewaken de organisatie-energie, in bedrijven en zelfs in gezinnen. Ze inspireren of demoraliseren. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat geen enkele andere factor zoveel invloed heeft op de productiviteit van de medewerker als de relatie met zijn/haar leidinggevende.

Hoe krijg je mensen mee in je plannen? In deze presentatie stelt Joris dat leiders het beste uit hun mensen naar boven halen, niet door ze te managen, niet door ze te leiden, maar door ze te inspireren. De enige manier om iemand iets laten doen is ervoor te zorgen dat diegene dat daadwerkelijk wil. De enige manier op aarde om mensen duurzaam te beïnvloeden is door te vragen wat zij willen en te laten zien hoe ze dat kunnen bereiken. Op luchtige en humoristische wijze geeft Joris inzichten en actietips om managers, opleiders en docenten te helpen hun mensen te inspireren tot hun volledige potentieel wat ‘Eerste hulp bij leiderschap’ een ideale toevoeging maakt voor uw volgende management event.

Boek nu

Eerste hulp bij strategie

Waar sta je voor, waar ga je voor en hoe bereik je dat?

We weten vaak (of zelfs meestal) wat we zouden moeten doen in zowel het persoonlijke als het professionele leven. We weten ook waarom we het zouden moeten doen en vaak hoe we het moeten doen. Dat allemaal uitzoeken is niet zo moeilijk. Wat heel moeilijk is, is doen waarvan je weet dat het op de lange termijn goed voor je is, ondanks de verleidingen op de korte termijn.

Hetzelfde geldt voor organisaties. Wat opmerkelijk is, is hoe vergelijkbaar (zo niet identiek) de strategieën van de meeste organisaties zijn: focus op de klant, optreden als teamspelers, een goede werkplek bieden, investeren in een duurzame toekomst. Geen enkel verstandige organisatie zou een strategie verkondigen die iets anders bepleit. Maar dat iets voor de hand ligt, maakt het niet gemakkelijk.

Echte strategie ligt niet in het verzinnen wat we moeten doen, maar in het bedenken van manieren om ervoor te zorgen dat we, vergeleken met anderen, meer doen van wat iedereen weet dat ze zouden moeten doen. In deze presentatie deelt Joris op luchtige, humoristische en interactieve wijze hoe managers en organisaties de verleiding van de korte termijn kunnen overwinnen en daadwerkelijk doen wat ze moeten doen wat ‘Eerste hulp bij strategie’ een ideale toevoeging maakt voor je volgende management-event of strategische heisessie. 

Boek nu

Eerste hulp bij verandering

Ontdek je eigen waarde(n)

Sta je met je organisatie voor een specifieke veranderopgave? Dan is ‘Eerste hulp bij verandering’ dé perfecte presentatie voor jouw volgende event. In een humoristische show gaat Joris in op de werking van ons brein. Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Hij laat zien welke invloed medewerkers, leidinggevenden en de strategie hebben op een (veranderende) organisatie en hij zoomt in op een specifieke subthema naar keuze, zoals samenwerken of duurzaamheid. Een show vol humor en interactie afgestemd op de wensen en uitdagingen van jouw doelgroep. 

Boek nu